Düsseldorf Eğitim Ataşeliği

2022 YTB Türkçe Ödülleri Yarışması

2022 YTB Türkçe Ödülleri Yarışması

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik, Türk diasporası içerisinde yazın alanındaki yetenekleri keşfetmek amacıyla "YTB Türkçe Ödülleri" yarışması düzenlenmektedir.

 

Program Öykü, Şiir, Deneme, İlk Kitap Basım Desteği ve Diaspora Çocuk Edebiyatı olmak üzere beş kategoride hazırlanmıştır. Bahsi geçen alanlarda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve jüri özel ödülleri verilmektedir. İlk kitap basım desteği kategorisinde ise uygun görülmesi halinde beş kitaba kadar kitap basım desteği sağlanmaktadır.

 

Söz konusu ödül programına başvurular 15 Mart-30 Haziran 2022 tarihleri arasında obys.ytb.gov.tr adresindeki ilgili başvuru modülünden alınacaktır. Program ile ilgili şartnameler ve ayrıntılı bilgi https://www.ytb.gov.tr/duyurular/2022-ytb-turkce-odulleri-yarismasi ve obys.ytb.gov.tr adreslerinde yer almaktadır.

 

İlgi duyan vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

30-03-2022

 

Generalkonsulat der Republik Türkei in Düsseldorf , Bildungsabteilung, Willstaetterstr. 9, D40549 Düsseldorf - 00492114547842

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.